Griezmann ide u Bercelonu ili će Salihamidžić pokvariti planove španskog velikana

Radiosarajevo.ba
Griezmann ide u Bercelonu ili će Salihamidžić pokvariti planove španskog velikana

Antoine Griezmann objavio je u videoporuci na Twitteru da na kraju sezone sigurno napušta Atletico Madrid, piše portal Gol.hr.

Već dugo kao glavni kandidat za njegovo dovođenje figurira Barcelona, a mnogi ga već vide u plavo-crvenom dresu.

Međutim, još ništa nije gotovo, a Katalonci nisu jedini zainteresirani za njegove usluge.

Gerard Romero, novinar Radio Catalunyje koji uglavnom raspolaže dobrim informacijama, objavio je na Twitteru da još ne postoji nikakav dogovor između Barce i Griezmanna.

Prema njemu, Griezmanna je klub stavio na tržište, a među zainteresiranima su PSG i engleski klubovi.

U sličnom tonu piše i francuski Le Parisien, koji javlja da su čelnici PSG-a zainteresirani za Griezmanna već godinama. Interes se sada intenzivirao jer je Griezmann dostupan, a Edinson Cavani mogao bi napustiti francusku prijestolnicu.

Povratak zvijezde Tricolora u domovinu bio bi velika stvar. Griezmann nikad nije igrao seniorski, pa čak ni juniorski nogomet u Francuskoj koju je napustio s 14 godina. PSG bi pritom stvorio monstruozan napadački tercet Mbappe – Neymar – Griezmann.

U Njemačkoj pak Sport1 piše da bi se u utrku mogao uključiti i Bayern. Hasan Salihamidžić potvrdio je da je nedavno posjetio Madrid, pisalo se da se sastao s Julenom Lopeteguijem kao mogućim nasljednikom Nike Kovača, ali sada se spekulira da se sastao s Griezmannovim predstavnicima.

Hasan Salihamidžić - undefined

EPA: Hasan Salihamidžić

Tajnoviti Salihamidžić nije otkrio tačan razlog njegova posjeta Madridu.

Ako doista krenu po Griezmanna, adut bi im mogao biti njegov prijatelj te suigrač iz Atletica i reprezentacije Lucas Hernandez, koji će nakon sezone pojačati Bavarce.

Barcelona i dalje izgleda kao najizgledniji kandidat za njegovo dovođenje, ali vjerojatno ne postoji klub na svijetu koji ne bi volio vidjeti Griezmanna u svojim redovima, pa će na Atleticovu adresu zasigurno stići još ponuda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije