Zenica živi za Zmajeve: Grci moraju večeras pasti u grotlu Zmajevog gnijezda

Radiosarajevo.ba
Zenica živi za Zmajeve: Grci moraju večeras pasti u grotlu Zmajevog gnijezda
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko vjerujem da ćemo ostvariti rezultat koji želimo, a to je pobjeda

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Bilinom polju u Zenici od 20:45 sati igra važnu utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020 protiv selekcije Grčke.

Uoči meča sa Grčkom: Odakle nam dolaze Zmajevi? Samo su 4 rođena u Sarajevu

Grke smo pobijedili samo jednom, ali bilo je spektakularno

Poznato koji će kanali prenositi utakmicu Zmajeva

Zmajevi će se sa Grcima večeras sastati po deseti put. Zanimljivo je da su naši reprezentativci sa Grcima bili u grupi čak četiri puta u kvalifikacijama što za europska, što svjetska prvenstva.

Pamtimo samo pobjedu, možda i jednu pod najvažnijih u borbi za plasman na Mundijal 2014. godine, kada su upravo u Zmajevom gnijezdu u Zenici u martu 2013. godine Grci pali poslije fantastične igre BiH, koju je s klupe vodio selektor Safet Sušić.

Zmajevi su slavili pobjedu od 3:1, uz dva gola Edina Džeke i jedan Vedada Ibiševića, nakon promašenog penala Zvjezdana Misimovića.   

Kasnije je pala Slovačka (2:1), pa onda Litvanija u Kaunasu (1:0), a sve ostalo je historija.

Večeras pulene Roberta Prosinečkog očekuje jednako važan susret. Igra protiv Armenije i pobjeda od 2:1 (strijelci Krunić i Milošević) na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo obećava da se imamo čemu nadati.

Istina ima tu još prostora za naredak u igri, što je i potvrdio i sam Prosinečki na konferenciji za medije nakon duela.

Sinoć, uoči duela sa Grcima bio je također optimističan, ali i oprezan u isto vrijeme.

„Svi su zdravi i spremni, a kad je tako teško nas iko može pobijediti. Grcima nedostaje nekoliko igrača, ali imaju zamjene za njih. Utakmica neće biti lagana, ali vjerujem da u dobroj atmosferi, uz podršku sa tribina možemo doći do pobjede. Odmorni smo, spremni i svi jedva čekamo početak utakmice sa atraktivnim protivnikom. Meč će biti intenzivan u trkačkom smislu i spremni smo na to“, kazao je Prosinečki.

I Edin Džeko je kazao da se može očekivati tešku utakmicu.

“Iako je tek početak kvalifikacija, svaka utakmica je kao finalna i ne smijemo griješiti. Moramo pred našim navijačima da pružimo maksimum kako bismo stigli do pobjede. Protiv Armenije se vidjelo da nema lakih protivnika. Svi smo željni da se pokažemo u najboljem svjetlu i vjerujem da ćemo ostvariti rezultat koji želimo, a to je pobjeda“, dodao je Džeko.

Prosinečki je i otkrio početni sastav: Šehić, Bičakčić, Zukanović, Šunjić, Kolašinac, Bešić, Duljević, Pjanić, Džeko, Cimirot, Višća.  

Na Bilinom polju se večeras očekuje pun stadion. Prava za direktan prijenos u BiH ima NOVA BH, a signal će biti emitovan na još najmanje 15 kablovskih i satelitskih kanala van granica naše zemlje.

         

Rezultati by SofaScore

          

Poznato koji će kanali prenositi utakmicu Zmajeva

Reprezantacija Bosne i Hercegovine drugu utakmicu kvalifikacija za Evropsko nogometno prvenstvo 2020. godine igrat će sutra na Bilinom polju protiv Grčke (20.45 sati). Poznato je i koji TV kanali će prenositi utakmicu iz Zenice. Prava za direktan prijenos u BiH ima NOVA BH, a signal će biti emitovan na još 14 kablovskih i satelitskih kanala van granica naše zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije