Grbavica u centru pažnje: Željezničar prekida loš niz protiv novajlije?

Radiosarajevo.ba
Grbavica u centru pažnje: Željezničar prekida loš niz protiv novajlije?
Foto: FK Željezničar / Navijači Željezničara očekuju dobru igru i pobjedu svojih igrača

Poslije jučerašnjih brojnih uzbuđenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, danas su na rasporedu preostala tri susreta 17. kola.

Najprije će u terminu od 13.30 sati snage u Gabeli odmjeriti GOŠK i Krupa te u Tuzli - Sloboda i Široki Brijeg.

Meč dana igra se na Grbavici, gdje će se od 16.30 sati sastati Željezničar i Tuzla City.

Sloboda i Široki se nalaze na sredini tabele, a njihov meč je važan zbog eventualne borbe za mjesto koje im garantira učešće u Europi naredne sezone.

Tim s Pecare već tri utakmice ne zna za pobjedu, dok je Sloboda neporažena u posljednja dva meča.

Posljednji meč 17. igraju Željezničar i Tuzla City na Grbavici. Nakon dva vezana poraza (Zvijezda, Sarajevo), nogometaši Željezničara ne smiju ni pomisliti na eventualni kiks protiv Tuzla Cityja.

Kladionica Mozzart na pobjedu Željezničara nudi kvotu od 1.28kvota na neriješen rezultat je 5.50, dok na pobjedu Tuzla Cityja kvota iznosi 8.50.

Kompletnu ponudu na ovaj meč možete pogledati na OVOM linku.

"Ovo je izuzetno važna utakmica, postoji imperativ pobjede i moraćemo se nekako iznijeti sa tim. Objektivno, sa pobjedom mnoge stvare bi došle na svoje. Naravno, najvažnije je da dođemo do igre, to je prvo i činjenica je da imamo određenih kadrovskih problema, no bez obzira na to, svi igrači su dobro radili. Ovi koji su na raspolaganju su spremni i motivisani, nadam se da ćemo odabrati one koji će biti najspremniji da odigraju dobru utakmicu, nadam se pobjedi, rekao je trener Željezničara Milomir Odović.

Plavima je na ruku išao i jučerašnji remi Zrinjskog i Sarajeva (2:2), pa bi u slučaju pobjede Željezničar smanjio zaostatak za vodećim Sarajevo na šest bodova.

S druge strane, Tuzla City je popravila svoju formu i u posljednja dva meča je upisala pobjedu i remi.

Prodaja ulaznica za ovaj susret počinje u nedjelju u 10 sati. Prodaja će se vršiti od 10 sati do poluvremena utakmice. Cijene ulaznica iznosit će 5 KM za tribinu Jug, 10 KM za tribinu Istok, 8 KM za tribinu Sjever, 20 KM za tribinu Zapad A. U prodaji su i dječije ulaznice po cijeni od 3 KM za tribinu Istok i 3 KM za tribinu Sjever.

Na ulaznicama je odštampan sektor i ulaz, te se navijači moraju pridržavati tačnog ulaza koji piše na ulaznice. Na primjer, ulaznica za sjevernu tribinu na kojoj stoji ULAZ 3, moći će biti skenirana samo na ULAZ 3. Vlasnici sezonskih i dječijih ulaznica će moći ući na svaki ulaz.

Na stadionu će biti otvorena tri ulaza za Sjever, tri ulaza za Jug, dva ulaza za Istok, te jedan ulaz na Zapad.

Parovi 17. kola Premijer lige BiH

GOŠK – Krupa (13.30 sati)
Sloboda – Široki Brijeg (13.30 sati, Moja TV)
Željezničar – Tuzla City (16.30 sati, Moja TV)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije