Grande Mire: Sjajni Pjanić među najboljim igračima polufinala Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Grande Mire: Sjajni Pjanić među najboljim igračima polufinala Lige prvaka
Nogometaši Stare dame sinoć su napravili sjajan posao na prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, kada su na gostovanju u Monte Carlu savladali Monaco s visokih 0:2.

Ovim rezultatom stigli su, praktično, na korak do prolaska u veliko finale najelitnijeg nogometnog takmičenja u Europi, a sjajnu partiju u redovima Juventusa pružio je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

On je bio jedan od ponajboljih pojedinaca u redovima Stare dame, a odigrao je gotovo cijeli susret, prije nego je zamijenjen u 89. minuti.

Na ovom susretu Pjanić je bio igrač koji je najviše pretrčao, tačnije pretrčao je ukupno 10,87 kilometara, a sjajan je bio i kada je riječ o dodavanjima. Statistički parametri pokazuju da je imao ogromnu efikasnost, koja iznosi 89 posto tačnih dodavanja, od njih ukupno 49, te je i u tom segmentu bio najbolji igrač susreta.

Sjajna forma ovog veznjaka itekako raduje sve ljubitelje nogometa u BiH, posebno jer ga vrlo skoro očekuju susreti kvalifikacija u dresu s državnim grbom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije