Grahovac: Umorni smo, ali ćemo pokušati ući u finale Kupa BiH

Fena
Grahovac: Umorni smo, ali ćemo pokušati ući u finale Kupa BiH
Foto: Fena / Vladimir Grahovac
Tri pobjede, šest remija i samo jedan poraz bilans je tuzlanske Slobode u službenim nastupima ove godine.

Nogometaš Vladimir Grahovac, koji je u subotu bio u startnoj postavi Tuzlaka, kaže da je pobjeda protiv Borca od kapitalne važnosti.

"Veoma smo zadovoljni zbog osvajanja tri boda, jer se radi o konkurentu u borbi za opstanak. Osim toga, pobijediti nakon serije teških utakmica u razmaku od deset dana, nije lako. Ova pobjeda nam je veliki korak u nastojanjima da ostanemo u društvu najboljih bh. ekipa", kaže Grahovac za Fenu.

Već u srijedu Crveno-crni će se naći pred novim iskušenjem, jer im prestoji uzvratni susret polufinala Kupa BiH protiv Željezničara.

Grahovac ističe da je 0:0 iz prve utakmice vrijedan kapital, ali da još ništa nije riješeno i da tek predstoji borba za prolazak u finale.

"I mi i Željezničar umorni smo od non-stop igranja srijedom i vikendom. Ko će biti svježiji preksutra, vidjet ćemo. Pred našim navijačima, koji će nas, vjerujem, snažno podržati, pružit ćemo ponovo maksimum i lično se nadam prolasku u finale", smatra nogometaš Slobode.

Ubijeđen je da će njegova ekipa izboriti opstanak u ligi, a kao rođeni Zeničanin nada se da će i Čelik dogodine biti u Premijer ligi BiH.

"Čelik se snažno bori da ostane. Ima još dosta utakmica do kraja prvenstva. Velika je neizvjesnost i bit će do kraja interesantno. Ne mogu reći ko će uz Vitez ispasti, ali se nadam da to neće biti moj bivši klub", zaključio je Grahovac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije