Gradonačelnik Skaka obećao vraćanje titule u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Skaka obećao vraćanje titule u Sarajevo
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Posjeta gradonačelnika Skake stadionu Grbavica
Grad Sarajevo je osigurao 200.000 KM za obnovu terena na stadionu Grbavica.

Tim povodom na stadionu Grbavica  je upriličena pres konferencija na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik Željezničara Senad Misimović, gradonačelnik grada Sarajeva Abdulah Skaka, predstavnik Gradskog vijeća Igor Gavrić, te zamjenica gradonačelnika Edina Gabela.  

"Čast mi je ozvaničiti našu saradnju. Ovaj ugovor znači podršku grada infrastrukturalnim projektima kluba. Projekt terena je ultimativni projekt koji podrazumijeva direktnu podršku sportskom segmentu.  Rekli smo da će teren biti spreman za prvu utakmicu koju FK Željezničar igra u Europi. Ako budemo domaćini 12. jula igrat ćemo na ovom terenu", kazao je Misimović.

Gradonačelnik Skaka je istakao da će učiniti sve da se titula vrati u Sarajevo.

- Želim izraziti svoje zadovoljstvo napretkom radova. Nadam se da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti. Ova saradnja ne bi bila ovakva da nemamo potpunu podršku i Gradskog vijeća. Želja grada Sarajeva, to mogu čvrsto obećati je da klub Željezničar i FK Sarajevo pokušaju vratiti titulu u ovaj grad i garantujem vam da ćemo uraditi sve da se tako nešto desi", rekao je gradonačelnik Skaka.

Podršku projektu dali su i predstavnik Gradskog vijeća Igor Gavrić, te zamjenica gradonačelnika Edina Gabela.  

Željezničar će sutra (srijeda), kao i Sarajevo, saznati protivnika u prvom pretkolu Europske lige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije