Grad Zenica predlaže da se Bilino polje proglasi "Nacionalnim stadionom"

Fena
Grad Zenica predlaže da se Bilino polje proglasi "Nacionalnim stadionom"
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uputio je predsjedniku Fudbalskog saveza BiH Elvedinu Begiću pismo namjere.

U njemu ističe da je Grad Zenica spreman učiniti maksimalne napore kako bi se utakmice fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i u narednom periodu igrale na stadionu Bilino polje.

U pismu se predlaže da se taj stadion proglasi "Nacionalnim stadionom" odnosno objektom od nacionalnog interesa, a grad Zenica će staviti Bilino polje za sve potrebe na raspolaganje Savezu, kako bi se lakše došlo do sredstva koje za sportsku infrastrukturu opredjeljuje UEFA i FIFA.

Osim toga, Grad Zenica spreman je sufinansirati rekonstrukciju južne, sjeverne i istočne tribine stadiona, kao i staviti sve svoje resurse za stvaranje optimalnih uslova za odigravanje reprezentativnih utakmica.

"Stadion Bilino polje i Zenica zbog svog geografskog položaja, uz savremeni Trening centar, čiju smo dogradnju spremni podržati, ima sve idealne uslove da bude 'Nacionalni stadion', što je napokon nezvanično i bio proteklih dvadeset godina. Naša inicijativa govori da smo spremni pregovarati s čelnicima Saveza o svim uslovima, a naš jedini uslov je da na stadionu osim Zmajeva sve utakmice igra i ekipa Čelika", rekao je za Fenu konsultant gradonačelnika Armin Mujkić.

Namjere gradske uprave Zenice o gradnji 'Nacionalnog stadiona' su jasne, a za dogradnju sjeverne, južne i istočne tribine već su urađeni projekti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije