Grad Osijek kupio desetogodišnju ulaznicu za utakmice FK Željezničar

Anadolija
Grad Osijek kupio desetogodišnju ulaznicu za utakmice FK Željezničar
Vijećnik u Gradskoj upravi Osijeka (Hrvatska) Mladen Mikolčević kupio je desetogodišnju ulaznicu za istočnu tribinu koja će do proljeća biti izgrađena na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu.

Mikolčević je kartu odlučio kupiti u ime Grada Osijeka, te u dogovoru sa Upravom Fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva pravo njenog korištenja imat će se svaki stanovnik Osijeka.

Mjesto na istoku bit će rezervisano za jednog od stanovnika najvećeg grada u istočnoj Slavoniji. Osječanin koji se prvi javi na stadion ”Grbavica” na dan utakmice FK Željezničar imat će pravo besplatno gledati meč i tako će biti u narednih deset godina.

Osoba da bi prisustvovala utakmici Željezničara sa ”osječkog mjesta” na istočnoj tribinama morat će pokazati identifikacioni dokument (pasoš ili ličnu/osobnu kartu) koja potvrđuje mjesto rođenja ili prebivalište u Osijeku.

Mikolčević je za akciju FK Željezničar i prodaju desetogodišnje karte u iznosu od 1.000 maraka saznao putem interneta, pa odlučio pomoći izgradnju istočne tribine ”Grbavice”.

”Legenda našeg kluba Ivica Osim jednom prilikom je rekao da je Željo oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Mislim da ovaj gest kupovine desetogodišnje ulaznice naših prijatelja iz Osijeka upravo potvrđuje te riječi i mi smo zaista sretni što će građani i građanke Osijeka moći pratiti sve Željine utakmice na stadionu 'Grbavica' u narednih deset godina”, rekao je Emir Dobrača, marketing menadžer FK Željezničar.

Radovi na izgradnji istočne tribine stadiona ”Grbavica” počet će 16. decembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije