Govorio o Modriću: Ibrahimović otkrio Amerikancima odakle je njegova majka

Radiosarajevo.ba
Govorio o Modriću: Ibrahimović otkrio Amerikancima odakle je njegova majka
Foto: FIFA / Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović izrazio je oduševljenje činjenicom da je Luka Modrić proglašen najboljim igračem prošle godine te ga je pohvalio kao rijetko ko.

“Po meni je on jedan od najkompletnijih veznjaka na svijetu. Ima odličan osjećaj za igru i sjajan pregled. Zadivljuje kako dijeli lopte. Igrao sam protiv njega dok je bio mladi nogometaš. Sada ima puno iskustva i sretan sam što je osvojio Zlatnu loptu i bio i proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva i sve ostalo. Pogotovo što je rijetkost da igrači poput njega dobivaju priznanje”, kazao je napadač LA Galaxyja za DAZN i nastavio.

“U pravilu priznanja uvijek dobivaju napadači ili neko ko je zaista sve ostavio bez teksta, ali prošla godina je bila njegova i sretan sam što je dobio priznanje najboljeg", izjavio je.

Ibrahimović je otkrio kako postoji i jedan lični razlog zbog kojeg mu je drago da je Modrić dobio Zlatnu loptu i sve ostalo.

“Moja majka i ja smo iz Hrvatske, on je Hrvat i zato sam posebno sretan. To je dio moje krvi”, završio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije