Zmajevi slavili i došli do mjesta koje vodi u baraž, Belgija u Rusiji

Radiosarajevo.ba
Zmajevi slavili i došli do mjesta koje vodi u baraž, Belgija u Rusiji
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u osmom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji gostovala kod reprezentacije Gibraltara. Slavila je naša reprezentacija rezultatom 4:0.

Naša reprezentacija u Portugalu je upisala trijumf rezultatom 4:0, dok je Belgija slavila u Grčkoj (2:1), pa su Zmajevi s jednim bodom više (14), "preskočili" Helene na tabeli. 

U prvih deset minuta utakmice u Portugalu naša reprezentacija nije napravila niti jednu ozbiljniju šansu. Pokušavali su Zukanović i Hadžić šutevima sa distance, ali jako loše.

U 19. minuti susreta pokušava Edin Višća s vrha šesnaesterca nakon dodavanja Džeke, ali samo pored gola domaćih. Nekoliko minuta kasnije pokušava i Džeko, ali se rezultat ne mijenja.

U 33. minuti pokušaj Jajala i još jedan loš udarac sa distance naših fudbalera. Do vodstva smo došli u 35. minuti susreta. Hadžić je centrirao nakon kornera, a Džeko zatresao mrežu Gibraltara.

U 42. minuti pokušava Senad Lulić, ali je golman Gibraltara uspješniji. U samom finišu prvog poluvremena Džeko je pogodio prečku, a u nastavku akcije pokušao je i Cocalić, ali se rezultat nije promijenio. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za našu reprezentaciju.

Baš kao i u prvom poluvremenu, tako ni u drugom nije bilo prilika u prvih deset minuta igre. U 57. minuti pokušao je Kodro, ali je njegov udarac izblokiran. Do drugog gola došli smo u 65. minuti susreta.

Svoj prvijenac u dresu reprezentacije postigao je Kenan Kodro. Višća je centrirao, a Kodro glavom pogodio nebranjeni dio Ibrahimove mreže. Odličnu priliku imao je Kolašinac u 78. minuti, ali njegov udarac odlazi pored desne stative gola Gibraltara.

Do trećeg gola došli smo u 83. minuti. Centrirao je Danijel Miličević, a mrežu Ibrahima zatresao Senad Lulić. Svoj drugi pogodak na utakmici, a peti u kvalifikacijama postigao je kapiten našeg nacionalnog tima Edin Džeko. Višća je izveo aut, a Džeko matirao nemoćnog Ibrahima. Ostalo je do kraja 4:0 za izabranike Mehmeda Baždarevića. 


Gbr-BiH 0:4 by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije