Gianluigi Buffon iskreno: Konzumirao sam drogu, napravio sam mnogo gluposti

Radiosarajevo.ba
Gianluigi Buffon iskreno: Konzumirao sam drogu, napravio sam mnogo gluposti
Instagram / Gianluigi Buffon

Jedan od najboljih golmana svijeta Gianluigi Buffon, koji trenutno brani za Paris Saint Germain, otkrio je do sada nepoznate informacije iz njegova života.

“Kao dijete imao sam osjećaj neuništivosti. Radio sam što sam htio, podržavao ludilo s 20 godina. Napravio sam dosta glupih stvari, odbijao drogu ili doping. Sa 17 godina znao sam reći ‘ne’ kada mi neko stavi pilulu na usne”, rekao je Buffon u intervjuu za portal Football Italija pa nastavio:

Najdalje što sam išao bilo je to da sam jednom prilikom povukao nekoliko dimova džointa kao klinac. Sjećam se oblaka dima koji je obavijao navijače, ali taj dim nije bio od vatrometa ili pirotehnike. Već 200 džointa upaljenih u isto vrijeme".

Bez obzira na to što Buffon ima 40 godina, želi ostati još jednu sezonu u PSG-u.

“Moja ideja je, ako se PSG složi, odigrati još jednu sezonu. Možda zvuči čudno jer imam 40 godina, ali mislim da imam više snova i ambicija nego kada sam imao 20. Nadam se da ću za deset godina i dalje biti na nogama”, kazao je Buffon

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije