Genaro Gattuso, trener AC Milana: Osramotili smo se porazom u Rijeci

AA
Genaro Gattuso, trener AC Milana: Osramotili smo se porazom u Rijeci
Arhiv / Gennaro Gattuso
Osramotili smo se porazom od Rijeke, rekao je Genaro Gattuso, trener AC Milana, slavnog italijanskog tima koji je sinoć u šestom kolu UEFA Evropa lige poražen na stadionu ”Rujevica”, rezultatom 0:2.

”Ne može biti izgovor sastav u kojem smo igrali. Osramotili smo se u Rijeci. Onaj ko nosi dres Milana mora i da ga poštuje”, istakao je Gattuso, te kako prenosi Anadolu Agency (AA), naglasio:

”Kada dobijemo udarac u zube, ne uspijemo se oporaviti tokom meča. To moramo mijenjati. Definitivno ne idemo u pravom smjeru”.

I pored poraza od Rijeke, ali i loše igre tokom sezone, popularni Rossoneri izborili su nastup u šesnaestinifinala Evropa lige.

U Seriji ”A” poslije 15 odigranih kola imaju 21 bod i tek su osmi na tabeli. Priliku za popravni ispit nakon poraza u Rijeci Gattuso i njegovi igrači imat će u 16. kolu domaćeg šampionata kada će u nedjelju, 10. decembra, od 18 sati na stadionu ”San Siro” ugostiti devetoplasiranu Bolognu, koja je do sada, takođe, osvojila 21 bod.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije