Loša vijest za brojne klubove: Željo i Sarajevo ostali bez poreznih olakšica

Radiosarajevo.ba
Loša vijest za brojne klubove: Željo i Sarajevo ostali bez poreznih olakšica
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Čeka se nastavak Premijer lige BiH

Vlada Federacije BiH nije prihvatila inicijativu za izmjene zakonskih propisa kojima se reguliraju porezne olakšice sportskim kolektivima.

Ovu inicijativu su pokrenuli fudbalski klubovi Željezničar, Sarajevo, Zrinjski, Široki Brijeg, Velež i Sloboda, s ciljem sistemske podrške održivom sportu u Federaciji BiH.

Vlada nije prihvatila ni zaključak koji je, vezano za ovu inicijativu, podnio zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nihad Čolpa.

Ovom inicijativom predloženi su status dugovanja sportskih kolektiva, visina poreznih opterećenja, te otpisi dugovanja prema Zakonu o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima i izmjene Prijedloga zakona o porezu na dohodak, Prijedloga zakona o doprinosima koji su u parlamentarnoj proceduri, te izmjene važećeg Zakona o radu i Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije