Fudbalski klub Sarajevo u novogodišnjoj posjeti Roditeljskoj kući

Radiosarajevo.ba
Fudbalski klub Sarajevo u novogodišnjoj posjeti Roditeljskoj kući
Foto: Dženan Kriještorac / FK Sarajevo u Roditeljskoj kući

Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo na čelu sa direktoricom Sabrinom Buljubašić i koordinatorom sportskog segmenta Emirom Hadžićem, danas su posjetili Roditeljsku kuću u Sarajevu. Druženju su prisustvovali prvotimci Bordo tima i igračice SFK 2000, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Mališane čija svakodnevnica su teške terapije, bolničke sobe i ljekarski pregledi, prvotimci Bordo tima su danas pokušali razveseliti i učiniti ih bezbrižnima poput njihovih vršnjaka.

Glavna tema druženja bili su crtani filmovi, igrice, crtalo se i bojilo, a na kraju su otvoreni i Bordo paketići koje je uručio Bordo Djed Mraz.

"Roditeljska kuća koja se nalazi u sklopu Pedijatrijske klinike KCUS predstavlja dom djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama, mjesto gdje dobivaju neophodno razumjevanje i podršku.

Kao društveno odgovoran klub, FK Sarajevo se trudi dati svoj doprinos zajednici kroz različite aktivnosti. Partner je pronađen u udruženju 'Srce za djecu oboljelu od raka' i projekat Roditeljska kuća", kažu iz FK Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije