Fudbaleri Zvezde vraćeni s granice, zabranjeno odigravanje utakmice na Kosovu

Radiosarajevo.ba
Fudbaleri Zvezde vraćeni s granice, zabranjeno odigravanje utakmice na Kosovu
Foto: Kosovo Online / Zabranjeno odigravanje utakmice

Fudbalerima i rukovodstvu Fudbalskog kluba Crvena zvezda danas nije dozvoljen ulazak u Kosovo kako bi odigrali utakmicu 1/16 finala Kupa Srbije u Zvečanu protiv FK Trepča.

Prema riječima Zvezdana Terzića, direktora kluba iz Beograda kosovska vlada zabranila je ulazak ekipi sa stadiona Rajko Mitić na Kosovo.

Autobus sa fudbalerima Crvene zvezde krenuo je nazad put Raške, a utakmica će vjerovatno biti odigrana sutra u Pazovi.

Bojan Jakšić, direktor FK Trepča rekao je ranije danas da je utakmica zabranjena.

”Utakmica Crvene zvezda se odigrava na tuđoj teritoriji i za to je potrebna saglasnost Fudbalskog saveza Kosova. Našao se neko pametan da zvaničnu utakmicu igra na teritoriji Mitrovice, što nije u skladu sa statutom FS Kosova, FIFA-e i UEFA-e. Fudbalski savez Kosova nikada neće dati odobrenje da se utakmica odigra. Dozvolićemo uvijek da Crvena zvezda, Partizan ili bilo ko drugi igra prijateljske ili utakmice humanitarnog karaktera, ali zvanične ne mogu igrati”, istakao je predsjednik FS Kosova Erol Salihu u izjavi za RTV Kosovo. 

Mediji javljaju da su na graničnom prijelazu Jarinje bili i navijači Zvezde koji su pjevali navijačke i pjesme o Kosovu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije