Fudbaleri Sarajeva otputovali na pripreme u Sloveniju

AA
Fudbaleri Sarajeva otputovali na pripreme u Sloveniju

Nakon što su obavili prvu fazu priprema u klupskom Trening kampu u Butmiru, fudbaleri Sarajeva jutros su krenuli put Slovenije gdje će se pripremati i odigrati tri prijateljske utakmice uoči prvog meča prvog kola kvalifikacija UEFA-ine Evropa lige protiv armenskog Banantsa.

U autobusu za Rogašku Slatinu našla su se 23 nogometaša. To su: Pavlović, Kovačević, Tucaković, Šofranac, Adukor, Mujakić, Šabanović, Hodžić, Mustafić, Stanojević, Hebibović, Rahmanović, Velkoski, Ahmetović, Šišić, Tatar, Halilović, Pidro, Resić, Kurdić, Crepulja, Radovac i Welbeck.

”Internacionalac iz Gane Nana Welbeck našao se u autobusu iako još uvijek nije potpisao ugovor sa FK Sarajevo. Njegov potpis je neizvjestan prije svega zbog novog pravila o broju stranaca u Premijer ligi BIH, a Welbeck je na prvim treninzima zadovoljio ukuse stručnog štaba i odluka o njegovom angažmanu bit će donesena u narednim danima”, saopšteno je iz Bordo tim.

Fudbaleri Sarajeva u Rogaškoj Slatini odigrat će tri prijateljske utakmice. U ponedjeljak, 25. juna, protivnik će im biti skopski Rabotnički. U četvrtak, 28. juna, na rasporedu je meč protiv Radničkog iz Niša, dok je posljednja test utakmica planirana za nedjelju, 1. jula, protiv Voždovca. Povratak u Sarajevo planiran je za 2. jula. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije