Fudbaleri Reprezentacije BiH u laganom meču deklasirali Famos

AA
Fudbaleri Reprezentacije BiH u laganom meču deklasirali Famos
FOTO: AA / Trening u Hrasnici

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine u lakšem trening meču, tokom priprema za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Južnom Korejom, danas su na stadionu u Hrasnici pobijedili domaćeg niželigaša Famos, rezultatom 8:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Mrežu tima iz Hrasnice u 21. minutu načeo je Elvir Sarić na asistenciju Edina Džeke. Kapiten BiH bio je asistent i tri minuta kasnije, kada se u strijelce upisao Haris Duljević. Do kraja prvog poluvremena, nakon odlične akcije, gol je u 43. minutu postigao Edin Višća.

U drugom poluvremenu, uz brojne izmjene na terenu, BiH je povećala prednost u 63. minutu, kada je Leto pogodio mrežu gola svoje ekipe. Dva minuta kasnije bilo je 5:0. Deni Milošević prošao je po lijevoj strani terena, uposlio Riada Bajića, kojem nije bilo teško poentirati. U 82. minutu Stjepan Ločnar ”probio” je lijevi bok, odigrao povratni pas za Kenana Kodru, a on precizno šutirao za 6:0. Visok trijumf BiH potvrdili su Ervin Zukanović pogotkom u 85. minutu, te Goran Zakarić u 88.

Selektor Robert Prosinečki od prvog minuta na teren poslao je sljedeću ekipu: Pirić, Todorović, Nastić, Bičakćić, Šunjić, Cimirot, Pjanić, Sarić, Višća, Duljević, Džeko. Za bh. državnu selekciju još su igrali: Kjosevki, Zukanović, Vranješ, Ćivić, Lončar, Milošević, Bešić, Kodro, Zakarić, Bajić.

Reprezentativci BiH protiv Crne Gore igrat će u ponedjeljak, 28. maja, na stadionu ”Bilino polje” u Zenici od 18. sati. Utakmica će biti i svečarskog karaktera tokom koje će se od zvaničnog igranja za reprezentaciju BiH oprostiti dugogodišnji ponajbolji članovi nacionalnog tima Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić.

Prvog dana narednog mjeseca popularno zvani ”zmajevi” u Seoulu sastat će s Južnom Korejom, učesnikom Svjetskog prvenstva koje će se igrati u Rusiji od 14. juna do 15. jula ove godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije