Štoper Milana: BiH mi puno znači, otac se borio u ratu, tu ima porodicu

Radiosarajevo.ba
Štoper Milana: BiH mi puno znači, otac se borio u ratu, tu ima porodicu
Štoper Milana koji igra na posudbi u Crotoneu Stefan Simić porijeklom je iz Prijedora, a rođen je u prijestolnici Češke Republike - Pragu.

Simić je mogao igrati i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali je odlučio prihvatiti poziv selektora Češke Republike Karela Jarolima za prijetaljeske utakmice s Islandom i Katarom.

"Odbio sam Bosnu i Hercegovinu posljednji put kada me zvao član njihovog saveza s kojim sam bio u kontaktu. Nije bilo teško donijeti odluku da igram za Češku Republiku. Odluka je definitivna. Odlučio sam jer je Češka meni najbliža. TU sam rođen, odrastao sam tu, moj otac još uvijek tu živi i svi moji prijatelji su tu", rekao je Simić.

Naša reprezentacija bila je drugi izbor, iako su Simićevog oca kontaktirali i predstavnici saveza Srbije i Hrvatske.

"Srbija i Hrvatska su kontaktirale mog oca, ali to nisu bile realne opcije. Češka Republika i Bosna i Hercegovina su uvijek bile ispred. U Bosni imam porodicu, moj otac je tu odrastao, borio se u ratu i Bosna mnogo znači za mene. Srbija je bila na trećem mjestu. Posjetio sam tu zemlju, lijepa je, ali nemam neku posebnu vezu sa njom", rekao je Simić.

Priznao je Simić da ga je kontaktirao i Edin Džeko kapiten našeg nacionalnog tima.

"Pitao me da li sam zainteresovan. Bila je to moja prva utakmica u Seriji A u kojoj sam igrao od prve minute. Razmislio sam, bio je to veliki kompliment za mene, ali to na kraju nije promijenilo moje mišljenje", rekao je Simić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije