Fudbaler Dinama odustao od nastupa za BiH: Ovaj nogometaš neće da bude Zmaj

Radiosarajevo.ba
Fudbaler Dinama odustao od nastupa za BiH: Ovaj nogometaš neće da bude Zmaj
FOTO: EPA / Emir Dilaver

Štoper zagrebačkog Dinama Emir Dilaver odustao je od nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok Mariborov veznjak Dino Hotić čeka odluku FIFA, saopšteno je iz NS BiH.

"Kontinuirano poduzimamo sve aktivnosti oko rješavanja sportskog državljanstva svakog fudbalera koji bi mogao dobiti šansu da nastupa za naš nacionalni tim. Kad je riječ o konkretnim slučajevima, NS BiH je završio kompletnu pravnu proceduru te svu dokumentaciju proslijedio FIFA, koja će donijeti konačnu odluku o promjeni sportskog državljanstva slovenačkog igrača Dine Hotića", poručili su iz NS BiH.

Savez je istovremeno radio i na rješavanju statusa Dilavera koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješenja istog pitanja.

"Dilaver nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu", pojasnili su iz saveza.

Podsjetimo, prethodnih mjeseci dosta se pisalo o tome kako će Dilaver zaigrati u dresu BiH, a selektor Zmajeva Robert Prosinečki je u nekoliko navrata govorio da je procedura promjene državljanstva u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije