Fudbalski savez BiH: Vedo, hvala ti

Radiosarajevo.ba
Fudbalski savez BiH: Vedo, hvala ti
Dugogodišnji napadač A reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vedad Ibišević, potvrdio je jučer da se oprašta od dresa sa nacionalnim grbom.

 Popularni Vedo je za naš najbolji tim odigrao 82 utakmice i postigao 28 golova.

Fudbalski savez BiH oglasio se povodom njegovog oproštaja.

"Njegov izostanak u nacionalnom timu bit će teško nadoknaditi, a uvijek ćemo pamtiti njegove majstorije na terenu i pogotke kojim je uveseljavao naciju.

Nezaboravan trenutak u Ibiševićevoj reprezentativnoj karijeri je onaj kada je u Kaunasu pogodio protiv Litvanije za pobjedu reprezentacije BiH od 1:0 i historijski plasman na Svjetsko prvenstvo.

I na samom Mundijalu Vedo se upisao u historiju i u meču protiv Argentine postiže prvi pogodak za našu reprezentaciju na jednom velikom takmičenju.

Vedad Ibišević je sigurno primjer kakav pristup jedan profesionalac treba da ima kada predstavlja svoju zemlju. To je igrač koji se nikad nije štedio i koji je uvijek pružao najbolje od sebe.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine se zahvaljuje Ibiševiću na svemu što je uradio za reprezentaciju BiH i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije