Francuski ultimatum Turskoj: Bez politike na meču ili slijedi prekid

Radiosarajevo.ba
Francuski ultimatum Turskoj: Bez politike na meču ili slijedi prekid
Foto: Twitter / Turski reprezentativci u svlačionici salutirali vojnicima u Siriji

Politika se još jednom umiješala u fudbal. Francuski političari pozvali su Fudbalski savez ove zemlje da otkaže utakmicu protiv Turske, javlja CNN.Razlog je ponašanje turskih fudbalera nakon prošlog meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Reprezentativci Turske su nakon pobjede nad Albanijom salutirali navijačima vojničkim pozdravom. Nakon utakmice na zvaničnom tviteru saveza se pojavila nova fotografija sa natpisom da su igrači “posvetili pobjedu našim hrabrim vojnicima i kolegama mučenicima”.

UEFA razmatra kontroverznu proslavu gola reprezentativaca Turske

Ono što je posebno zanimljivo da je potez na odgađanje meča ujedinio pristalice ljevičarskih i desnih stranaka u Francuskoj koji su napisali da ako se turski fudbaleri ne budu ponašali primjereno tokom meča da traže od saveza da reaguje i prekine utakmicu, te pokaže da politici nije mjesto u sportu.

Predsjednik fudbalske federacije, Noel Le Gret je upozorio gostujuće navijače da neće trpiti bilo kakve političke provokacije. Raniji duel ove dvije selekcije donio je sukob navijača Turske i policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije