Francuska večeras navija za Njemačku, a Holanđani traže potvrdu povratka na vrh

Radiosarajevo.ba
Francuska večeras navija za Njemačku, a Holanđani traže potvrdu povratka na vrh
Foto: EPA / Holandija - Francuska
Dugo se reprezentacija Holandije oporavljala od smjene generacija koja se dogodila nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu. Propušteno je Evropsko prvenstvo 2016. godine, a potom i Mundijal 2018. godine.

No, čini se da su se Holanđani vratili na sami vrh, a potvrdu toga tražit će večeras protiv reprezentacije Njemačke na Veltins Areni u Gelsenkirchenu.

Švicarska, Portugal i Engleska tri su reprezentacije koje će se boriti za prvi trofej u histoji Lige nacija, a ko će im se pridružiti saznat ćemo večeras.

Francuska je trenutno na čelu grupe 1 sa sedam osvojenih bodova, ali je sve svoje utakmice odigrala. Njemačka će u Ligu B, a Holandija ima jedan bod manje od Francuske.

Holanđanima večeras ne samo da igra pobjeda za plasman među četiri najbolje, nego im je za taj uspjeh dovoljan i jedan bod u duelu s Nijemcima, s obzirom na to da imaju bolji međusobni omjer od Francuza.

Aktuelni prvaci svijeta u prvom susretu slavili su 1:0 na domaćem terenu protiv Holandije, dok je prije par dana u Rotterdamu slavila Holandija s 2:0.

Iako su Nijemci već ispali, oni su prema tečaju u Mozzart kladionici favoriti s kvotom 1.90 na pobjedu domaćina. Remi, koji također odgovara Holandiji se plaća kvotom 3.50, dok je kvota na pobjedu Holandije 4.10.

Utakmica u Gelsenkirchenu počinje u 20 sati i 45 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije