Engleska i Ukrajina osigurale završnicu, Francuska i Turska čekaju formalnost

Radiosarajevo.ba
Engleska i Ukrajina osigurale završnicu, Francuska i Turska čekaju formalnost
Foto: Anadolija / Francuska - Turska 1:1

U ponedjeljak navečer odigrane su utakmice kvalifikacija za Europosko prvenstvo 2020. godine u grupama A, B, H.

U najzanimljivijem susretu, reprezentacije Francuske i Turske remizirale su na Stade Franceu 1:1. Svjetski prvak je poveo golom Girouda (76), a izjednačio je Ayhan (82) i ostavio obje reprezentacije na čelu tabele grupe H. 

Šansu za plasman na Euro zadržao je Island trijumfom nad Andorom 2:0, dok je Albanija zabilježila pirovu pobjedu u gostima u Moldaviji 4:0.

Rezultati by SofaScore

Legenda bh. fudbala Faruk Hadžibegić i dalje čeka na prvu pobjedu na klupi Crne Gore. "Sokoli" su poraženi u Prištini od Kosova 0:2 (strijelci Rrahmani i Muriqi), pa je reprezentacija najmlađe europske države ostala u trci za plasman na Europsko prvenstvo.

Reprezentacija Engleske izborila je plasman nas Europsko prvenstvo pobjedom nad Bugarskom u Sofiji 6:0 (Rasford, Barkley 2, Sterling 2, Kane), dok Kosovo čeka eventualni kiks drugoplasirane Češke.

Rezultati by SofaScore

Najzad, u derbiju grupe B, Ukrajina je nastavila sjajnu seriju pobjedom nad Portugalom 2:1 (Yeremchuk, Yarmolenko – Ronaldo) čime je osigurala Euro 2020. Strijelac za Portugal bio je Cristiano Ronaldo koji je na Olimpijskom stadionu u Kijevu postigao 700. gol u karijeri.

Dva gola Aleksandra Mitrovića u Viljnusu donijela su pobjedu Srbiji nad Litvanijom 2:1 i održala slabašnu nadu "Orlova" da će osvojiti drugo mjesto u grupi.

         

Rezultati by SofaScore

          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije