Francuska u finalu Svjetskog prvenstva

Radiosarajevo.ba
Francuska u finalu Svjetskog prvenstva
Foto: EPA / Francuska - Belgija
Prvu polufinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Rusiji odigrale su večeras u St. Petersburgu reprezentacije Francuske i Belgije. Bolja je bila Francuska i upisala je trijumf rezultatom 1:0.

Prvu priliku na susretu imali su fudbaleri Francuske. Kylian Mbappe je bio u šesnaestercu Belgije, ali je Courtois odličnom reakcijom presjekao pas prema mladom fudbaleru PSG-a. Tri minute kasnije prilika na drugoj strani. Šutirao je Hazard, ali samo pored lijeve stative gola Llorisa. Isti igrač pokušao je i u 19. minuti, ali je ovaj put blokiran.

Fantastičnu priliku Belgija je imala u 21. minuti susreta. Toby Alderweireld je šutirao, a svoju reprezentaciju odličnom intervencijom spasio Hugo Lloris. U 31. minuti pokušao je Giroud nakon ubačaja Pavarda, ali je bio u lošoj poziciji i nije uspio ugroziti Thibauta Courtoisa. Samo dvije minute kasnije novi pokušaj Francuske. Ovaj put preko prečke gola Belgije šutirao je Antoine Griezmann.

Fantastični Courtois opet je spasio svoju reprezentaciju u 40. minuti susreta. Benjamin Pavard je odlično šutirao, ali je Courtois nogom uspio zaustaviti njegov pokušaj i spriječiti vodstvo Francuske. Ostalo je nakon prvih 45 minuta igre u St. Petersburgu bez golova.

Francuska je došla do vodstva u 51. minuti susreta. Korner je izveo Antoine Griezmann, a ispred Marouanea Fellainija u šesnaestercu je skočio Samuel Umtiti i matirao ovaj put nemoćnog Courtoisa. U 57. minuti susreta magija na terenu Kyliana Mbappea. Sjajno je poslao loptu fudbaler PSG-a za Oliviera Girouda, ali je odbrana Belgije uspjela izblokirati njegov udarac.

U 65. minuti pokušao je Fellaini, ali nije bio precizan, šutirao je glavom pored desne stative gola Llorisa. Već u narednom napadu uzvratio mu je na drugoj strani Giroud koji šutira loše s vrha šesnaesterca. Belgija je u samoj završnici krenula u napad. U 81. minuti susreta sa 25 metara iz trka je šutirao Axel Witsel, ali je siguran Lloris. Imala je Belgija i šest minuta u sudijskoj nadoknadi, ali se rezultat nije promijenio. Mogli su Deschampsovi izabranici i do dva gola prednosti, ali je udarac Tolissoa zaustavio Courtois. Francuska je slavila rezultatom 1:0. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije