Mundijal: Goal tehnologija i VAR spasili Francusku

Radiosarajevo.ba
Mundijal: Goal tehnologija i VAR spasili Francusku
FOTO: EPA / Detalj sa utakmice
Reprezentacije Francuske i Australije odigrali su prvi meč na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Prvu priliku na susretu vidjeli smo već u drugoj minuti kada je Mbappe odlično iskoristio dubinsku loptu te uputio opasan udarac kojeg brani Ryan .

Nastavak prvog dijela donio je nezanimljivu utakmicu s tek ponekim bljeskom, Australci su uspjeli u svojoj namjeri da 'otupe' moćne Francuze te smo na terenu gledali jedan relativno izbalansiran susret.

U 33. minuti, u jednom od takvih malih uzbuđenja, u prilici za udarac našao se Hernandez , no bočni igrač galskih pijetlova nije bio precizan.

Tako je prvo poluvrijeme, na nažalost svih nogometnih zaljubljenika, završilo bez pogodaka.

Minutu kasnije vidjeli smo i spornu situaciju kada je Risdon srušio Griezmanna u kaznenom prostoru, a urugvajski arbitar je samo odmahnuo rukom.

Ipak, u susret se umiješao VAR te je, nakon zaustavljanja igre, dodiljen kazneni udarac pijetlovima. Hladnokrvni izvođač bio je sam Griezmann te je ekipa Didiera Deschampsa došla u vodstvo u 56. minuti.

I taman kad se činilo da su Francuzi preuzeli kontrolu igre, Australija je izjednačila! U 61. minuti Umtiti je zaista neshvatljivo igrao rukom, a precizan s bijele tačke bio je Mile Jedinak.

Utakmica je zatim ušla u realativno dosadnu fazu, iz koje nas je u 81. minute trgnulo novo vodstvo Francuza! I to ponovno pomoću tehnologije.

Nakon lijepog duplog pasa, loptu je vršcima prstiju prema golu Australije uputio Pogba, put joj je skrenuo b te se ona, nakon odbijanja od prečke, našla tek nekoliko centimetara iza gol crte. Tu je u pomoć priskočila goal line tehnologija te je Cunha poslao ekipu na centar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije