France Football objavio spisak 20 najplaćenijih trenera i igrača na svijetu

Radiosarajevo.ba
France Football objavio spisak 20 najplaćenijih trenera i igrača na svijetu
Twitter / Ugledni list France Football objavio je spisak 20 najplaćenijih trenera

Ugledni list France Football objavio je spisak 20 najplaćenijih trenera i igrača, a lista primanja obuhvaća njihove plaće, bonuse i sponzorske ugovore.

Pomalo neočekivano, najplaćeniji trener svijeta je Diego Simeone s godišnjim prihodom od nevjerojatnih 41 milion eura.

Na drugom i trećem mjestu su treneri bez posla - Jose Mourinho ima deset miliona manje od Simeonea (31 milion eura), a Thierry Henry je po dolasku u Monaco dogovorio primanja od 25,5 miliona eura. Nije se dugo zadržao na klupi, ali prihodi su mu ostali.

Španac Pep Guardiola je četvrti sa 24 miliona, a Ernesto Valverde peti sa 23 miliona eura. Među 20 najplaćenijih su i Fabio Cannavaro, Marcelo Lippi i Dragan Stojković koji ogromne plaće primaju u Kini.

Ugledni list France Football objavio je spisak 20 najplaćenijih trenera - undefined

Kada su u pitanju najplaćeniji igrači, Lionel Messi je uvjerljivo najplaćeniji sa 130 miliona eura godišnje. Cristiano Ronaldo ima 17 miliona manje (113 miliona eura).

Treći je Neymar (91,5 milion), a slijede Antoine Griezmann, Gareth Bale, Andres Iniesta, Alexis Sanchez, Philipe Coutinho, a listu desetorice najplaćenijih zatvaraju Ezequiel Lavezzi i Luis Suarez.

Kylian Mbappe je s 20 godina već na 14. mjestu sa zaradom od 25 miliona eura.

Ugledni list France Football objavio je spisak 20 najplaćenijih igrač - undefined

Podsjetimo, bh. reprezentativac Miralem Pjanić u Juventusu ima godišnju plaću od 6,5 miliona eura, bez bonusa i sponzorskih ugovora, dok kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko u Romi zarađuje 4,5 miliona eura po sezoni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije