FourFourTwo uvrstio Kolašinca među najbolja pojačanja Premiershipa

Radiosarajevo.ba
FourFourTwo uvrstio Kolašinca među najbolja pojačanja Premiershipa
Foto: EPA / Sead Kolašinac
FourFourTwo jedan je od najpoznatijih fudbalskih magazina. Ovaj britanski fudbalski časopis izlazi jednom mjesečno od 1994. godine i izuzetno dobro kotira u fudbalskom svijetu.

Upravo je FourFourTwo uvrstio Seada Kolašinca među najbolja pojačanja ove sezone u engleskom Premiershipu. Kolašinac je zauzeo četvrto mjesto na listi od deset fudbalera. Iza sebe je ostavio Romelua Lukakua, dok su ispred njega Brightonov Pascal Gross, Liverpoolov Mohamed Salah i Cityjev Ederson.

"Seadu Kolašincu nije trebalo previše vremena da se svidi fanovima Arsenala, pokazavši da je upravo on tip agresivnog ofanzivnog orijentisanog bočnog igrača koji je Arsenalu nedostajao. Arsenalova pobjeda na otvorenju sezone protiv Leicestera bila je inspirisana njegovim prodorima, njegovom igrom u posjedu lopte i razbijanjem prve linije defanzive Leicestera, čime je uspio razbuditi svoje saigrače iz njihovog uobičajenog letargičnog sna.

Kolašinac se hvata u koštac sa svakim protivnikom na adekvatan način, a njegova partija protiv Swanseaja gdje je inspirisao preokret svog tima golom i asistencijom nakon što je Arsenal gubio sa 1:0 pokazatelj je da je Arsenal konačno dobio neustrašivog lidera koji je sposoban da podigne publiku na noge i promijeni tok utakmice", mišljenje je FFT-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije