FK Sloboda i Vlado Jagodić dogovorili dugoročnu suradnju

Fena
FK Sloboda i Vlado Jagodić dogovorili dugoročnu suradnju
/ Fena
Vlado Jagodić ostat će na dužnosti šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sloboda do kraja 2019. godine, saopćila je danas uprava tuzlanskog kluba.

Jagodić je na toj dužnosti naslijedio Husrefa Musemića, nakon niza ostavki u Slobodi koje su prijetile potpunoj destabilizaciji kluba.

Dok je Odbor za hitnost u kratkom periodu uspio stabilizirati funkcioniranje kluba, Jagodić je sa saradnicima Nedimom Omerovićem, Amirom Spahićem i Mirsadom Dedićem uspio sačuvati ekipu. Od trenutka preuzimanja kluba, doživio je samo jedan poraz u desetak mečeva i to u Kupu BiH protiv Širokog Brijega. 

Sloboda danas realno očekuje plasman u Ligu za prvaka, a ambicije dosežu do nastupa u Evropskoj ligi. 

"Stvaramo tim za budućnost, a Vlado Jagodić je trener koji se potpuno uklapa u ambicije Slobode. Za kratko vrijeme je pokazao da se radi o pravom profesionalcu koji je u svakom trenutku predan klubu i obavezama. Drago nam je što smo uspjeli dogovoriti dugoročniju saradnju", izjavio je predsjednik UO Slobode Senad Mujkanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije