Musemić uoči derbija sa Željom: Osim me ne može ničim iznenaditi

A. S.
Musemić uoči derbija sa Željom: Osim me ne može ničim iznenaditi
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Press pred derbi

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je konferencija za medije uoči sutrašnje utakmice Tima s Koševa protiv Željezničara. 

Prisutnim novinarima su se obratili trener Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski. 

"Što se tiče derbija, sve je ispričano. Derbi dočekujemo u dobroj atmosferi. Imamo širi izbor igrača imamo u odnosu na posljednje utakmice. Sve nam ide na ruku. Sigurno da nas neće zavarati ovaj rezultat Željezničara protiv Širokog. Potrudit ćemo se da odigramo što bolje. S pobjedom bismo otišli na zimsku pauzu u dobroj situaciji”, rekao je Musemić.

Predrag Pašić o izboru selektora i o subotnjem vječitom derbiju na Koševu

Ljubitelje nogometa u BiH ovog vikenda očekuje najveći bh. derbi između Sarajeva i Željezničara, koji će biti odigran u okviru 18. kola Premijer lige BiH. Dodatnu težinu predstojećem derbiju daje i trenutna situacija na ligaškoj tabeli, na kojoj lider Sarajevo ima tri boda prednosti ispred drugoplasiranog Željezničara.

Kapiten Velkoski je rekao da rezultat iz prošlog derbija na Grbavici neće imati uticaj na ovaj sarajevski derbi.

Znamo kakva je ovo utakmica. Svi smo spremni. Kući imamo pozitivan skor od osam pobjeda, želimo to nastaviti. Rezultat iz prošlog derbija ne utiče na nas previše, vise utiče taj rezultat protiv Veleža. Imali smo odlične uslove da se odigraju odlične utakmice u prošlim derbijima. Sve zavisi od terena”, rekao je Velkoski, dodavši:

“Imali smo dosta problema na početku, dijelom i zbog povreda. Naša prednost je ovog puta da računamo na četiri igrača koja nisu igrala u prošlom derbiju”. 

Određene cijene karata za sarajevski derbi: Evo gdje ih možete nabaviti

Za samo četiri dana se na stadionu Koševo igra veliki gradski derbi između Sarajeva i Željezničara. Sarajevski rivali susrest će se u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u boljem raspoloženju će derbi dočekati bordo tim, pošto je proteklog vikenda pobjedom nad Veležom (2:1) preuzeo lidersku poziciju.

 Novinare je zanimalo da li Musemić priprema revanš za poraz (2:5) iz prvog dijela prvenstva i da li ga Amar Osim može iznenaditi. 

"Ne vjerujem da me Osim nečim može iznenaditi. Nema tu nekih velikih promjena koje se mogu napraviti. Ovdje igra ulogu i faktor sreće, ali sigurno da su moji igrači motivisani i spremni”, dodao je Musemić. 

U prvenstvenim susretima ekipe Sarajeva i Željezničara ukupno su odigrale 119 utakmica. Željezničar je zabilježio 36 pobjeda, dvije više od Sarajeva, 49 susreta je okončano remijem uz gol razliku 136:135 u korist Sarajeva.

U ukupnom skoru s kup i službenim utakmicama odigrano je 139 susreta. Željezničar ima 44 pobjede, Sarajevo 42, dok su 53 utakmice okončane remijem uz gol razliku 171:167 u korist Željezničara.

Vječiti derbi, 120. po redu, bit će odigran sutra na stadionu Koševo s početkom u 16 sati.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije