FK Sarajevo predstavio Vinka Marinovića za novog trenera

A. S.
FK Sarajevo predstavio Vinka Marinovića za novog trenera
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Emir Hadžić i Vinko Marinović

Vinko Marinović, novi trener Fudbalskog kluba Sarajevo, predstavljen je javnosti na konferenciji za medije koja je upriličena u prostorijama tima s Koševa. 

Marinović, koji je na klupi Bordo tima zamijenio najtrofejnijeg trenera u historiji FK Sarajevo Husrefa Musemića, odgovarao je na pitanja novinara. 

“Kada ste trener Sarajeva, uvijek se očekuje borba za vrh. Klub ima kvalitetnu Akademiju, tako da je i razvoj mladih talenata jedan od ciljeva. Sve je ovo došlo brzo. Gledao sam sve utakmice, ne samo Sarajeva, zbog mladih igrača. Sarajevo ima kvalitetne igrače, ali želim se jos malo upoznati s ekipom”, kazao je Marinović na početku predstavljanja.

Marinović je najavio saradnju sa Eldinom Jeleškovićem.

“Već razgovaramo s potencijalnim članovima stručnog štaba, tako da ćemo to vidjeti u predstojećem periodu. Tu je već Eldin Jelešković. Zimski prelazni rok je nezgodan, teško je naći kvalitetne igrače u tom periodu. Ali, dat ćemo sve od sebe da dovedemo prava pojačanja”, dodaje novi trener Sarajeva.

Bivši selektor Zmajića najavio je da će klub igrati napadački, te da mora imati kvalitetnu igru uz dobre rezultate.

“Sarajevo mora da igra kvalitetno, radit ćemo na poboljšanjima. Klub treba igrati napadački, dodat ću i ja neku svoju notu. Nadam se da ćemo podići ljestvicu na viši nivo”, ističe Marinović.

Novinare je zanimala borba za titulu i ko su glavni konkurenti.

Naša liga je izjednačena, vrlo je teško osvojiti trofej. Sarajevo ima bod prednosti u odnosu na ostale, ali svi su igri, dakle i Zrinjski, Tuzla City… Bit će neizvjesno prvenstvo”, podvukao je Marinović. 

Za ovog 48-godišnjeg stručnjaka će angažman na klupi bordo tima biti peti u trenerskoj karijeri. On je ranije, osim Mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, vodio i Kozaru iz Bosanske Gradiške, banjalučki Borac te Zrinjski.

Sarajevo je jesenji dio Premijer lige završilo na prvom mjestu, a Marinović će pokušati da odbrani titulu prvaka BiH osvojenu prošle sezone.

Marinović će u Premijer ligi BiH debitirati na klupi Sarajeva u domaćoj utakmici protiv Tuzla Cityja

Pogledajte konfereciju za medije: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije