... / FK Sarajevo ponovo novčano kažnjeno: Poslali poruku navijačima

18. 08. 2019. u 12:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Fudbalski klub Sarajevo kažnjen je u iznosu od 6.000 KM zbog organizacijskih propusta na utakmici 3. kola BH Telecom Premijer lige protiv FK Sloboda.

Na susretu odigranom 3. augusta na stadionu "Asim Ferhatović Hase", kako su saopćili iz Nogometnog saveza BiH zabilježena je upotreba pirotehničkih sredstava, a Fudbalski klub Sarajevo dužan je uplatiti novčanu kaznu na račun Saveza u roku od 15 dana od dana pravosnažne odluke.

Nakon nove kazne oglasili su se iz FK Sarajevo, a njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Konstante novčane kazne radi upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmicama predstavljaju velike izdatke na godišnjem nivou, te su dugoročno prepreka napretku kluba.

Obzirom da se budžet kluba, kojim su obuhvaćeni svi troškovi i ulaganja tokom sezone, određuje početkom godine, novčane kazne u domaćim i Europa takmičenjima nisu uračunate. To znači da se kazne namiruju iz budžeta odjela Fudbalskog kluba Sarajevo, kako administrativnih tako i sportskog odjela. Rezultat je nemogućnost ostvarenja planiranih aktivnosti na godišnjem nivou jer novčana sredstva odu u druge svrhe.

Sredinom septembra FK Sarajevo očekuje izricanje još jedne kazne zbog korištenja pirotehničkih sredstava na utakmici 3. kola kvalifikacija Europa lige protiv BATE Borisova na Bilinom polju u Zenici.

Fudbalski klub Sarajevo apeluje na sve navijače da ne koriste pirotehniku na utakmicama, te da zajedničkim snagama radimo na unaprijeđenju Bordo kluba investiranjem novčanih sredstava u pojačanja, TC Butmir, Omladinski pogon i druge projekte koji će dovesti do boljeg poslovanja i ostvarenja odličnih sportskih rezultata u budućnosti", navodi se u saopćenju iz FK Sarajevo.

NEMA KOMENTARA