FK Sarajevo najuspješniji klub Premijer lige BiH u 2015. godini

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo najuspješniji klub Premijer lige BiH u 2015. godini

Fudbalski klub Sarajevo u 2015. godini odigrao je 33 utakmice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i statistički osvojio najviše bodova u kalendarskoj godini.

"Bordo" tim ostvario je 21 pobjedu, pet neriješenih rezultata i sedam poraza, uz gol razliku 60:19.

S osvojenih 68 bodova Sarajevo se nalazi na prvom mjestu godišnje ligaške tabele. Na drugom mjestu s istim brojem bodova, ali slabijom gol razlikom je tuzlanska Sloboda. Treći je Zrinjski sa 67 bodova.

"Prvi smo i po broju ostvarenih pobjeda u 2015. godini. Analizirajući godišnji učinak u BH Telecom Premijer ligi BiH Sarajevo ima najbolji napad, sa 60 postignutih golova, te drugu najbolju odbranu, sa 19 primljenih pogodaka", istaknuli su iz FK Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

U timu s Koševa ističu i da je njihov najbolji napadač u 2015. godini Leon Benko, koji je u 29 premijerligaških utakmica postigao 20 golova. U proljetnom dijelu prošle sezone postigao je devet golova, dok je tekućem šampionatu u dosadašnjih 18 kola 11 puta tresao protivničke mreže, te je prvi strijelac prvenstva.

"FK Sarajevo prednjači u afirmaciji mladih igrača iz vlastitog pogona. U proteklim mjesecima tako je svoje debije u dresu prvog tima upisalo čak osam igrača, koji su pohađali Akademiju FK Sarajevo. Najmlađi debitant bio je Demirel Veladžić. 

Naš mladi veznjak, rođen 15. maja 1999. godine odigrao je svoju prvu utakmicu za Sarajevo protiv Slavije u kojoj je Bordo klub osigurao plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Na pomenutoj utakmici, Veladžić je postigao i gol čime je postao jedan od najmlađih strijelaca u historiji kluba", naglasili su u rezimeu godine iz FK Sarajevo, napomenuvši da su u sezoni 2014./2015. osvojili titulu prvaka BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije