FK Sarajevo: Musemić od igrača traži oprez uoči revanša protiv Banantsa

N. Ka.
FK Sarajevo: Musemić od igrača traži oprez uoči revanša protiv Banantsa

Fudbaleri Sarajeva prvu domaću utakmicu u novoj sezoni odigrat će sutra (četvrtak) kada će u okviru revanš utakmice prvog pretkola Europske lige na stadionu "Asim Ferhatović Hase" gostovati armenski FC Banants.

FK Sarajevo ima povoljan rezultat iz prve utakmice (2:1), a u pohodu na drugo pretkolo potrebna je što veća podrška naših vjernih navijača.

Tim povodom u prostorijama FK Sarajevo održana je konferencija za medije na kojoj su govorili trener Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski.

"Rezultat iz prve utakmice daje nam za pravo da se nadamo najboljem. Vidjeli ste sinoć, puno iznenađenja. Moramo biti pametni, disciplinovani i trebali bi uraditi utakmicu u najboljem mogućem. Povratak navijača želimo obilježiti dobrom igrom. Prvi cilj nam je da prođemo, drugi da pobijedimo i prođemo, a treći da pobijedimo, prođemo i odigramo dobro. Svi igrači osim Crepulje i Bekića su u konkurenciji. Vjerovatno će biti jedna ili dvije izmjene u odnosu na utakmicu u Armeniji" rekao je Musemić.

On je podvukao da je ekipa pripremne utakmice dobro i da je bilo manjih problema u drugom poluvremenu susreta u Armeniji. 

 "Nemamo rezultat od pet razlike da možemo igrati opuštenije. Krebnut ćemo malo opreznije da kroz igru što prije postignemo gol. Oni će pokušati u prvom poluvremenu igrarti na kontru, polukontru, a mi ćemo biti oprezni.

Nisam sto posto zadovoljan formom pojedinih igrača, treba nam vremena. Mi još uvijek tražimo tip igrača kakav je bio Sarić", kazao je Musemić, dodavši da je ekipi potreban igrač njegovog kalibra. 

Nakon šefa struke Bordo tima, novinarima se obratio se i kapiten Sarajeva, Krste Velkoski.

"Za razliku od prve utakmice, ova će biti drugačije. Rezultat iz prve utakmice daje nam pravo da budemo mirniji. Jesmo favoriti, ali mi to moramo pokazati na terenu. Očekujem dobru predstavu i naravno prolazak u narednu fazu", istakao je kapiten Bordo kluba.

Na kraju konferencije dodano je da je FK Sarajevo uputio dopis FK Radnik u želji da se odgodi utakmice prvog kola, ali su iz Bijeljine negativno odgovorili na njihov zahtjev. 

 Inače, prodaja ulaznica počela je u ponedjeljak u oba Fanshopa, dok ulična prodaja kreće danas (srijeda), 18. jula.

Cijene ulaznica: Zapad – 12 KM, Istok 10 KM, Sjever 5 KM, Zapad galerija  25 KM, BVIP 50 KM, Juniori 2 KM (djeca do 14 godina). 

Ulaznice su dostupne na prodajnim mjestima Skenderija i Tržnica Markale u srijedu od 9 sati ujutro, a na dan utakmice u četvrtak, ulaznice će se moći nabaviti ispred stadiona Asim Ferhatović Hase od 12 sati.

Aktivni članovi FK Sarajevao ostvaruju pravo na popust, te se ulaznice mogu kupiti isključivo u odjelu članstva i sezonskih ulaznica FK Sarajevo, Maršala Tita 38b i to po cijeni: Zapad– 10 KM, Istok 8 KM, Zapad galerija 20 KM.

Također, i dalje traje AKCIJA - učlani se ili obnovi članarinu i gledaj besplatno utakmicu FK Sarajevo – FC Banants.

Susret počinje u 20.15 sati. Glavni sudija bit će Lionel Tschudi iz Švicarske. Njegovi asistenti su Stephane de Almeida i Raffael Zeder također iz Švicarske, dok je četvrti arbitar isto iz Švicarske, Fedayi San.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije