FK Sarajevo i FK Željezničar odali počast žrtvama genocida u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo i FK Željezničar odali počast žrtvama genocida u Srebrenici
Fudbaleri FK Sarajevo su na zvaničnom treningu uoči utakmice protiv FC Banants napravili zajedničku fotografiju, te su na taj način odali počast žrtvama genocida u Srebrenici 1995. godine.

"Na obilježavanju dvadesettreće godišnjice genocida u Srebrenici, koje će biti upriličeno u memorijalnom centru Potočari, ove godine bit će obavljen ukop za 35 nastradalih, čiji su posmrtni ostaci pronađeni i identifikovani. Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem naše zastave na pola koplja, odnosno jarbola na državnim institucijama. Bosanskohercegovački mediji, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na teritoriji zemlje, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.", navodi se u objavi FK Sarajevo na zvaničnoj stranici. 

Identično su postupili i čelnici Fudbalskog kluba Željezničar, koji su također na svojoj zvaničnoj stranici odao počast žrtvama, uz poruku da se genocid nikada ne zaboravi i ne ponovi.

"U Memorijalnom centru u Potočarima danas se obilježava 23. godišnjica srebreničkog genocida. Komemoracija i dženaza će biti obavljene za 35 žrtava genocida. Najmlađa žrtva srebreničkog genocida koja će ove godine biti ukopana u Potočarima je Vesid Ibrić koji je ubijen kada je imao 16 godina, dok je najstariji Šahin Halilović koji je u vrijeme ubistva imao 71 godinu", napisano je, između ostalog, na zvaničnoj stranici FK željezničar.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije