FK Sarajevo gradi jači tim sa djecom oboljelom od raka

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo gradi jači tim sa djecom oboljelom od raka
Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i Roditeljska kuća svojim vrijednim radom i trudom stječu sve više prijatelja.

Odnosno, djeca oboljela od raka i njihove porodice dobijaju sve više i više podrške koja im je neophodna kako bi što lakše pretrpjeli teški period svojih života.

Novo pojačanje u redu prijatelja Roditeljske kuće je i FK „Sarajevo“. Svojom posjetom Roditeljskoj kući su pokazali dječici i roditeljima da su tu, da žele biti njihov oslonac, da igraju za isti tim, za tim koji se hrabro bori protiv raka. Za tim koji je spreman za pobjedu.

U posjetu u Roditeljsku kuću došla je delegacija FK Sarajevo sa direktoricom Sabrinom Buljubašić i šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem na čelu. Proveli su jedno divno popodne družeći se sa djecom, nasmijavajući ih, te u razgovoru s roditeljima rekli su da su došli s namjerom da učvrste njihovo prijateljstvo i da u njima imaju oslonac i prijatelja za cijeli život.

Pored velike potpore koju su iskazali roditeljima i mališanima oboljelim od raka, izrazili su spremnost i inicijativu za dugoročnom saradnjom sa Udruženjem „Srce za djecu“, a za početak su odlučili i objavili da će biti pokrovitelj jednog od apartmana na tri godine. To znači da Roditeljsku kuću neće izgubiti oni kojima je ona drugi dom i utočište za vrijeme najveće oluje.

„Imati podršku od ovako divnih ljudi i kolektiva je zaista velika sreća za nas. Ja vjerujem da ćemo biti jedan odličan tim u borbi protiv raka i podršci našoj djeci i roditeljima, kojima je podrška zaista istinski potrebna. „Igramo“ za isti cilj, „igramo“ jako za istu pobjedu. „Igramo“ za to da naši mališani uz nas pobijede rak, a u toj borbi prođu što bezbolnije i lakše, te prođu kroz nju sa osmijehom na licima“, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije