FK Sarajevo dovodi mladu zvijezdu Bayerna: Mogao bi dobiti i pasoš BiH

A. S.
FK Sarajevo dovodi mladu zvijezdu Bayerna: Mogao bi dobiti i pasoš BiH
Foto: EPA-EFE / Mario Crnički: Mlada zvijezda Bayerna u pregovorima sa FK Sarajevom

Mladi hrvatski nogometaš Mario Crnički, koji je prošao sve omladinske kategorije njemačkog Bayerna, trenutno je u pregovorima sa Fudbalskim klubom Sarajevo, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz izvora bliskog klubu.

Crnički (21) je stigao u glavni grad Bosne i Hercegovine, te je na pregovorima s predstavnicima aktuelnog lidera Premijer lige i uskoro bi se moglo dogoditi da tim s Koševa dobije veliko pojačanje.

Crnički je trenutno slobodan igrač, ali FK Sarajevo se sa Bayernom treba dogovoriti iznos naknade koju je potrebno isplatiti.

“Dečko je prošao sve mlađe reprezentacije selekcije Hrvatske. Deda i baba su mu iz Bosanskog Petrovca, tako da, osim hrvatskog, ima šansu da dobije i pasoš BiH. To ćemo svakako gledati”, dodao je izvor iz FK Sarajevo za naš portal.  

Potvrđeno nam je da će naredne sedmice rukovodstvo FK Sarajevo stupiti u kontakt sa minhenskim Bayernom kako bi dogovorili iznos.

“Prošao je omladinsku školu minhenskog Bayerna, a onda je polusezonu proveo u kiparskom Olympiakosu. Želim ga dovesti”, dodao je naš izvor.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije