FK Crvena zvezda: Navijači Kolna nisu kupili veliki broj ulaznica

Anadolija
FK Crvena zvezda: Navijači Kolna nisu kupili veliki broj ulaznica
Fudbalski klub Crvena zvezda službeno se oglasio preko internet stranice o sve češćim medijskim navodima da su navijači Kolna za utakmicu Lige Evrope, koja će se igrati u decembru na stadionu "Rajko Mitić", kupili veliki broj ulaznica.

Iz srbijanskog kluba demantuju takve navode i tvrde da ne postoji bojazan da će broj navijača iz Njemačke biti veći od predviđenog, prenosi Anadolu Agency (AA).

Crvena zvezda je odlučila da ulaznice za domaće utakmice svog tima u Ligi Evrope prodaje u paketu za sva tri ogleda u Beogradu. Potom su se pojavili medijski navodi kako su navijači Kolna kupili veliki broj paketa karata i s obzirom da ih ne interesuju dueli Zvezde sa Arsenalom i BATE Borisovim, koji je već odigran, proslijedili Domu za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj.

"Klub obavještava javnost da redovno prati prodaju karata i da ima tačan uvid u to koliko je kada, gdje i kome prodato ulaznica i ne postoji bojazan da navijača Kolna bude više od predviđenog broja. Iz Zvečanske je potvrđeno da su njemački navijači kupili 10-15 paketa karata i proslijedili ih ovoj ustanovi", kažu iz Zvezde i dodaju:

"Svako, bilo navijač Arsenala ili Kolna koji se identifikuje kao takav, a nije u predviđenom sektoru biće prebačen u sektor za gostujuće navijače, ukoliko ima mjesta, ili uklonjen sa stadiona ako nema mjesta. Ne postoji nikakva bojazan da će broj navijača gostujućih timova biti veliki i da će na bilo koji način remetiti priliku naših navijača da uživaju u fudbalskim spektaklima."

Nedavno je i London stiglo oko 20.000 navijača Kolna, iako su za utakmicu sa Arsenalom na stadionu Emirates dobili 3.000 mjesta. Zbog toga se stvorila velika gužva ispred i na stadionu, pa je početak susreta kasnio sat vremena.

Utakmica posljednjeg kola grupe H između Crvene zvezde i Kolna igraće se 7. decembra ove godine u Beogradu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije