Finale Lige prvaka pretvara se u noćnu moru za navijače Liverpoola

Radiosarajevo.ba
Finale Lige prvaka pretvara se u noćnu moru za navijače Liverpoola
Liverpool će u finalu Lige prvaka 26. maja na Olimpijskom stadionu u Kijevu odmjeriti snage s aktuelnim prvakom Europe madridskim Realom.

Odlazak u prijestolnicu Ukrajine postao je prava noćna mora za navijače Liverpoola. Lokalni hoteli povećali su cijene noćenja, a avionske karte su izuzetno skupe.

"Ovo je potvrda da je nešto u fudbalu jako pokvareno kada se jedna ovakva utakmica tretira na ovaj način. Odluka da se finalna utakmica igra na lokaciji koja je toliko udaljena i izuzetno skupa treba biti objašnjena od onih koji su je donijeli. Za svakog navijača Liverpoola koji prolazi kroz noćnu moru i ovaj termin namjerno koristim, mogu se samo ispričati. Ono što je trebao biti jedan od najuzbudljivijih trenutaka za navijače Liverpoola pretvara se u noćnu moru", poručio je predstavnik navijača kluba sa Anfielda.

Cijene povratnih avionskih karata iz Liverpoola za Kijev koštaju oko 1.400 funti, a hoteli su dramatično povećali cijene. Stanovnici Kijeva ponudili su navijačima koji dolaze u njihov grad besplatan smještaj zbog toga. Liverpool i Real Madrid dobili su ukupno 33.252 ulaznice, dok će 6.700 biti dostupno navijačima širom svijeta. Kapacitet stadiona je 63.000 gledalaca, a ostatak ulaznica dobit će sponzori, bivši i sadašnji fudbaleri, predstavnici UEFA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije