FIFA upozorila zenički Čelik: Isplatite dugove ili slijede kazne

Fena
FIFA upozorila zenički Čelik: Isplatite dugove ili slijede kazne
/ Ilustracija, FOTO: FIFA
Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas je dobio još jednu odluku Svjetske nogometne organizacije (FIFA), a u vezi sa velikim dugovanjima koja ima Nogometni klub Čelik iz Zenice.

Ovog puta FIFA je novom odlukom, koju NK Čelik mora ispoštovati, odredila da ovaj klub do 11. septembra isplati zaostala dugovanja bivšem treneru Borisu Paviću, no nije navela suma koju trebaju uplatiti članovi Čelika. Ipak, najvjerovatnije se radi o iznosu većem od 36.000 KM na ime neisplaćenih plata i troškova procesa.

Ukoliko se ova odluka ne ispoštuje FIFA će prema Čeliku primijeniti disciplinske sankcije, i to oduzimanja bodova ili preseljenja u niži rang, što ponovno ne oslobađa klub od izvršenja pravosnažne odluke. U slučaju zakašnjenja u isplati, u skladu s ranijom odlukom, oštećena strana može tražiti novčanu kaznu za klub zbog neizvršavanja navedene odluke.

Trener Boris Pavić je prošle sezone vodio ekipu Čelika, ali s obzirom na to da nije imao radnu dozvolu, koju klub nije mogao obezbjediti zbog dugovanja Poreznoj upravi FBIH, došlo je do raskida dogovora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije