FIFA pokrenula istrage protiv albanskih Švicaraca, FSS-a i Mladena Krstajića

Radiosarajevo.ba
FIFA pokrenula istrage protiv albanskih Švicaraca, FSS-a i Mladena Krstajića
Twitter / Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka
Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula je istragu protiv švicarskih reprezentativaca Granita Xhake i Xherdana Shaqirija zbog proslave pogodaka u pobjedi Švicarske nad Srbijom 2:1.

Obojica su u proslavi gestikulirali dvoglavog orla, simbol albanske zastave, odakle vuku njihovi korijeni.

Istovremeno, pokrenuta je istraga i protiv Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zbog divljanja navijača za vrijeme utakmice, te isticanja političkih i uvredljivih poruka.

Pokrenut je i postupak protiv selektora Mladena Krstajića i njegove izjave nakon meča: "Nažalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu. Nekad prokleti Haag, a danas u nogometu VAR".

Xhaki, Shaqiriju i Krstajiću prijete novčane kazne, pa čak i suspenzija za posljednje kolo takmičenja po grupama.

Švicarci nakon dva kola imaju četiri boda i čistu situaciju u kojoj ne smiju izgubiti od Kostarike u posljednjem kolu i prolaze dalje.

S druge strane Srbija mora pobijediti Brazil ako želi izboriti osminu finala Svjetskog prvenstva.

Također, FIFA je pokrenula i disciplinski postupak protiv argentinskog i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog nekoliko incidenata navijača za vrijeme utakmice Hrvatske i Argentine u Nižnji Novgorodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije