FIFA i UEFA priznali Kosovo, a dali dozvolu da se u K. Mitrovici igra Kup Srbije

Radiosarajevo.ba
FIFA i UEFA priznali Kosovo, a dali dozvolu da se u K. Mitrovici igra Kup Srbije
Foto: Anadolija / FK Crvena zvezda

Duel šesnaestine finala Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde bit će odigran na Kosovu, u Kosovskoj Mitrovici, u srijedu 9. oktobra, u 14 sati. To je objavljeno na službenoj stranici srbijanskog šampiona.

Podsjetimo, prije 20-ak dana, nakon najave da će Trepča i Zvezda igrati u Zvečanu na sjeveru Kosova, Fudbalski savez Kosova reagirao je kod FIFA-e i UEFA-e.

Predsjednik FS Kosova Agim Ademi rekao je da Trepča, kao klub iz Kosovske Mitrovice, nema pravo da igra takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije, odnosno da se zakazivanjem te utakmice krše propisi.

Sada je ipak odobreno odigravanje utakmice što je potvrdio generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

"Naša želja je bila da se meč igra u Kosovskoj Mitrovici i neizmjerno smo srećni što je ispunjena. Gotovo svake godine smo odlazili na Kosmet i znamo koliko je to bitno našem narodu, koliko se raduju našim sportskim uspjesima i koliko ih raduje naš dolazak na ovu utakmicu. Očekujemo pun stadion, dobru igru oba tima i korektno ponašanje, kako na terenu tako i na tribinama. Želim da se zahvalim FIFA-i i UEFA-i što su podržali odigravanje ove zvanične utakmice u Kosovskoj Mitrovici i nadam se da će sve proteći u duhu sporta i fer pleja", izjavio je Terzić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije