Fernando Torres karijeru nastavlja u Japanu: Donio sam najbolju odluku za sve

AA
Fernando Torres karijeru nastavlja u Japanu: Donio sam najbolju odluku za sve
FOTO: EPA / Fernando Torres
Španski fudbaler Fernando Torres (34) karijeru će nastaviti u Japanu. On je u utorak ujutru otkrio da će igrati za člana japanske J1 lige Sagan Tosu, javili su španski mediji.

“Želio sam uživati u posljednjim danima u Atletico Madridu i da imam vremena razmisliti o onome šta je najbolje za moju porodicu i mene. Bila je to odluka o kojoj sam razmišljao o dosta toga. Bilo je dosta ponuda sa svih kontinenata. Odmah smo isključio Europu jer sam tu imao savršen oproštaj od Atletica. Na kraju sam donio najbolju odluku za sve nas“, kazao je Torres.

Nedavno je i Andres Iniesta, još jedan član španske reprezentacije koja je 2010. godine bila svjetski šampion, prešao u Japan. On se odlučio za Visel Kobe.

Torres je tokom karijere igrao u dva navrata za Atletico Madrid, Liverpool, Chelsea i Milan. U dresu reprezentacije Španije upisao je 110 nastupa i postigao 38 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije