Hadžibegić: Šta je ljepše - meksički ljuti sos ili švicarska čokolada

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Šta je ljepše - meksički ljuti sos ili švicarska čokolada
EPA / Zuber (Švicarska) postiže pogodak na Mundijalu
Danas smo gledali tri odlične utakmice.

Svakako interesantne za gledati, a mogao bih reći i ono "vrijedi otići na utakmicu, makar bilo belaja kući".

No, prvo, moram se vratiti na jučerašnju utakmicu Hrvatske. Pored svih nedaća koje su imali, dali su lekciju fudbala . Taktički dobro, tehnički savršeno, kolektivno na jednom zavidnom nivou.

Piše: Faruk Hadžibegić

Danas je to isto uradila Srbija, pa želim da priznam da se zbog ono što sam rekao, da će im biti teško, poslije ove prve utakmice kajem. Bio sam presretan i na njih se mora računati, ako ovako nastave .

Svi smo se opredijelili za tradicionalne favorite Brazil, Argentina, Francuska, Njemačka... A, da smo Hrvatskoj, Srbiji, Meksiku ili Švicarskoj obukli njihove dresove i dnevnici bi počinjali pričom o njima. I sada se svi pitamo šta se to desi.

Zato sam večeras rekao da sam bio presretan, jer, još jednom, fudbal odnosi pobjedu. Pravi fudbal širokih masa.

Bravo tim trenerima koji su pravi znalci i takmičari. Napravili su pravi posao, iako je to samo prva utakmica. Favoriti će se probuditi i sve će doći na svoje.

Pravi kvalitet će se potvrditi, ali ovo do sada - iako je tek početak - vrijedi živjeti i gledati. Jer, kad vidimo publiku, osmijeh tih ljudi i ambijent na svim stadionima, onda šta drugo reći osim - BRAVO!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije