Fantastična utakmica: Nevjerovatan preokret Bournemoutha protiv Liverpoola

Radiosarajevo.ba
Fantastična utakmica: Nevjerovatan preokret Bournemoutha protiv Liverpoola
Facebook / Liverpool FB Page/Detalj sa utakmice
Liverpool i Bournemouth odigrali su fantastičnu utakmicu u okvori 14. kola engleske Premier lige koja je na kraju završena pobjedom Bournemoutha od 4-3.

Ekipa Jurgena Kloppa bila je nadomak svoje 10. ligaške pobjede ove sezone, jer su u dva navrata imali prednost od dva gola razlike, no sve to na kraju se ispostavilo nedovoljnim za pobjedu, pa čak i za remi, piše Sport1.

Nakon 20  minuta igre bez uzbuđenja, Redsi su u dvije minute uspjeli postići dva gola i doći do velike prednosti. Prvom pogotku prethodila je sjajna akcija koju je golom krunisao Sadio Mane u 20. minuti, da bi se samo dvije minute kasnije Origi našao oči u oči sa golmanom domaćih i rutinski pogodio mrežu za 2-0.

Tim rezultatom je i završeno prvo poluvrijeme, da bi drugo donijelo mnogo više uzbuđenja. Bournemouth uspijeva unijeti neizvjesnost u ovaj duel kada je u 56. minuti golom Calluna Wilsona iz penala smanjio na 1-2, ali su Redsi osam minuta kasnije fenomenalnim golom iz voleja Emrea Cana došli ponovo udvostručili prednost i poveli sa 3-1. 

Činilo se da će Liverpool doći do nove pobjede, ali domaćini se nisu predavali, a nagrada za uloženi trud stigla je u završnici meča, tačnije u 76. i 78. minuti. Prvo je Ryan Fraser preciznim udarcem pogodio za 2-3, da bi dvije minute kasnije Steve Cook donio izjednačenje Bournemouthu.

Konačan rezultat od 4-3 za Bournemouth postavio je Ake u trećoj minuti sudijske nadoknade.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije