Fabregas: S Mourinhom bi išao i u smrt

AA
Fabregas: S Mourinhom bi išao i u smrt
Foto: EPA-EFE / Jose Mourinho
Cesc Fabregas, fudbaler Chelseaja za britanske medije je kazao da je mnogo naučio od Josea Mourinha, koji mu je jedno vrijeme bio trener u londonskom klubu, te da bi s njim išao u smrt.

Istina Fabregas priznaje da mu je tokom njegove igračke karijere Mourinho uglavnom bio “sportski neprijatelj“.

Naime, dok je španski veznjak igrao za Arsenal, Mourinho je bio na klupi Chelseaja. Kasnije kada se Fabregas vratio u Barcelonu, klub u kojem je prošao omladinsku školu, portugalski trener je preuzeo Real, pa su ponovo bili na suprotnim stranama.

Ipak, sudbina ih je spojila 2014. godine u Chelseaju, kada je Fabregas stigao iz Barcelone, a Mourinho je po drugi put bio na klupi “plavaca“.

“Bili smo neprijatelji dok je Mourinho bio prvi put u Chelseaju, a potom i u Realu. Nadmetali smo se i željeli smo da pobijedimo jedan protiv drugog. Onda sam postao njegov igrač u Chelseaju i s njim bih išao u smrt. Naučio sam jako puno od njega i imam veoma lijepa sjećanja na period saradnje s njim, koja ću pamtiti cijeli život“, kazao je Fabregas, a potom se osvrnuo na povratak u Englesku, nakon epizode u Barceloni:

“Našao sam potpunu sreću u Chelseaju. Moja supruga i djeca su oduševljeni, potpuno su se prilagodili na život u Londonu, a navijači me vole. Sretan sam što sam mijenjao klubove, jedino mi nedostaju porodica i prijatelji iz Barcelone.“

Fabregas je za Chelsea odigrao 142 zvanične utakmice i postigao 19 golova. U dresu reprezentacije Španije nastupio je 110 puta uz 15 pogodaka. Sa “crvenom furijom“ je bio svjetski šampion 2010. godine, a evropski 2008. i 2012.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije