Fabio Capello: Pjanić je jedini igrač koji me podsjeća na legendarnog Pirla

Radiosarajevo.ba
Fabio Capello: Pjanić je jedini igrač koji me podsjeća na legendarnog Pirla
Foto: EPA / Miralem Pjanić
Proteklog vikenda ekipa Juventusa uspjela je, s minimalnih 1:0, stići do trijumfa nad najvećim rivalom u Italiji, ekipom Rome, a sjajnu partiju u ovoj utakmici pružio je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Njegova igra izazvala je oduševljenje kod brojnih nogometnih stručnjaka, posebno kod legendarnog italijanskog trenera Fabija Capella, kojeg je Pjanić naprosto impresionirao, prenosi Goal.

"Niko nije kao Juventus, svi igrači su u službi cijele ekipe, međusobno tjeraju jedni druge da budu bolji", rekao je Capello komentirajući ovu utakmicu.

Nadalje, istaknuo je svoju impresioniranost bh. reprezentativcem, te je kazao kako ga on podsjeća na neke od najvećih zvijezda u historiji italijanskog nogometa.

"Kada je riječ o individualnim karakteristikama igrača, Pjanić je jedini koji me podsjeća na Pirla. Kada imate igrača kao Pjanić, sve je jednostavnije. Kada je lopta kod kod njega, on podjednako dobro dribla, kreće se i ima sjajnu tehniku. Zato ga je Allegri i doveo u Juventus", zaključio je Capello.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije