Evo kako će se igrati Premijer liga od naredne sezone

Radiosarajevo.ba
Evo kako će se igrati Premijer liga od naredne sezone
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Na današnjoj sjednici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine usvojen je i prijedlog za novi način takmičenja u narednoj sezoni BH Telekom Premijer lige.

Danas je u Sarajevu, pod predsjedavanjem Predsjednika Elvedina Begića, održana 45. redovna sjednica Izvršnog odboraFS BiH, kojoj su, osim članova odbora prisustvovali  članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Duško Bajević i Sead Kajtaz, kao i selektor „A“ reprezentacije Mehmed Baždarević.

Na sjednici je prihvaćen prijedlog prema kojem će takmičenje biti organizirano u dva dijela i oba se provode prema dvostrukom bod-sistemu, navodi se na oficijelnoj stranici Fudbalskog saveza BiH. U prvom dijelu će biti odigrana 22 kola.

Nakon prvog dijela takmičenja formiraju se dvije lige sa po šest klubova (liga za prvaka i liga za opstanak), koji će odigrati  još 10 kola. Klubovi će prenositi sve bodove iz prvog u drugi dio takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije