Euforija trese Mostar: Velež na pragu Premijer lige BiH

Radiosarajevo.ba
Euforija trese Mostar: Velež na pragu Premijer lige BiH
Facebook / Slavlje u svlačionici Veleža nakon pobjede nad Vitezom i vijesti iz Živinica

Euforija trese Mostar, Velež se nalazi na pragu ulaska u Premijer ligu BiH.

28. kolo Prve lige Federacije BiH donijelo i konačan odgovor kada je u pitanju plasman u Premijer ligu. Velež je na svom terenu savladao Vitez sa 1:0, dok je Olimpik porazom na gostovanju od Slavena sa 2:0 izgubio gotovo sve šanse za prvim mjestom.

Velež se prilično mučio sa Vitezom, ali je do velike pobjede stigao pogotkom Zvonića u 34. minuti. Do kraja su Rođeni više osluškivali rezultat iz duela Slaven – Olimpik, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka slavlje je moglo početi, piše SCSport.

Najzanimljivije je svakako bilo u Živinicama gdje je domaćin kojem gori pod nogama savladao favorizovani Olimpik sa 2:0. Već u 3. minuti dosuđen je penal za domaćine, uz crveni karton fudbaleru Vukova Sadikoviću, ali Salihović nije bio precizan sa bijele tačke.

Ipak, prednost igrača više Živiničani su iskoristili u nastavku. Prvo je Salihović u 50. miniti pogodio za 1:0, a samo pet minuta kasnije isti fudbaler je zapečatio sudbinu sarajevskog tima.

Dva kola prije kraja Velež ima četiri boda više od Olimpika i izvjesno se vraća u Premijer ligu.

Bihaćko Jedinstvo prekinulo je loš niz trijumfom protiv Metalleghea 1:0, a važan trijumf ostvarila je i Čapljina koja je bila bolja od Novog Travnika sa 2:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije