Etno selo Stanišići: Kadeti BiH ugostili Srbiju i odigrali neriješeno

Radiosarajevo.ba
Etno selo Stanišići: Kadeti BiH ugostili Srbiju i odigrali neriješeno
/ Foto: NSBiH
Kadetska fudbalska (U17) reprezentacija Bosne i Hercegovine u Etno selu Stanišići odigrala je neriješeno 1:1 u prijateljskom susretu protiv Srbije.

Prvi do prednosti su došli gosti golom Filipa Stuparevića u 35. minutu, dok je izjednačenje bh. timu donio Eldin Omerović u 55. minutu.

Reprezentacija BiH igrala je u sastavu: Jasmin Kršić, Dobrica Tegeltija, Dino Kurbegović, Rijad Sadiku, Jusuf Gazibegović, Stefan Santrač, Emir Sejdović, Armin Imamović, Milan Savić, Elvis Mehanović, Đani Salčin. Igrali su još: Marko Brkić, Ahmed Hasanović, Mateo Božić, Milan Šikanjić, Eldin Omerović, Nemanja Vještica, Domagoj Marušić, Aldin Hodžić. 

"Odlična provjera, s protivnikom po mjeri. Prvo poluvrijeme smo igrali dobro, bili bolji i kontrolirali igru, ali smo iz kontre primili pogodak. U nastavku smo pokazali karakter, brzo se vratili u igru i izjednačili rezultat. Ovo nam je posljednja provjera pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo krajem mjeseca. Vidjeli smo što smo htjeli i najvažnije je da svi zdravi dočekaju zvanične utakmice. Moramo pohvaliti organizaciju ovog susreta i publiku. Sve je danas bilo na nivou", rekao je selektor reprezentacije BiH Sakib Malkočević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije