Pobjeda Zmajeva u Estoniji za kraj kvalifikacija

Radiosarajevo.ba
Pobjeda Zmajeva u Estoniji za kraj kvalifikacija
U posljednjem susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je gostovala kod Estonije u Talinu. Slavila je naša reprezentacija rezultatom 2:1.

Prvi pokušaj na susretu imali su Estonci. Pokušao je fudbaler Cracovije Zenjov, ali je naša odbrana izblokirala udarac. Estonci su pokušali u 11. minuti susreta, a ovaj put izblokiran je kapiten domaćih Klavan.

U 12. minuti susreta utakmica je nakratko prekinuta. Mala skupina naših navijača u Talinu ubacila je nekoliko baklji na teren i ruski sudija Vladislav Bezborodov morao je zaustaviti igru.

Estonci su zaprijetili i udracem iz daljine Kaita, ali Begović nije morao intervenisati. U 28. minuti Mets je šutirao glavom nakon centaršuta, ali samo preko prečke gola Begovića.

U prvih pola sata igre u Talinu naša reprezentacija niti jednom nije šutirala prema golu Estonije. U 37. minuti smo prvi put zaprijetili. Odličnu priliku imao je Vedad Ibišević. Kapiten naše reprezentacije je izašao sam pred gol domaćih, ali je Aksalu odlično intervenisao.

Već u narednom napadu velika prilika na drugoj strani. Zenjov je šutirao na prazan gol, ali nije bio precizan. Do kraja prvog poluvremena Estonija je zaprijetila još jednom. Šutirao je Luts, ali je Begović bez problema zaustavio njegov udarac.

Poveli smo u 48. minuti susreta. Begović je poslao dugu loptu, Pikk je pogriješio, a Hajrović silovitim udarcem smjestio iza leđa Aksalua. Estonci su zaprijetili u 60. minuti sureta. Klavan je šutirao glavom nakon kornera, ali samo pored gola Begovića.

U 65. minuti igru je napustio Vedad Ibišević i vjerovatno je ovo bila njegova posljednja utakmica u dresu reprezentacije. Zamijenio ga je Edin Džeko.

Džeko je šest minuta kasnije odlično uposlio Kodru, ali je udarac našeg napadača zaustavio Aksalu. Estonija je izjednačila u 75. minuti. Antonov je šutirao sa 20-ak metara od gola i matirao nemoćnog Begovića.

Mogla je Estonija i do vodstva, ali je pokušaj Lutsa iz slobodonog udarca u 81. minuti odlično zaustavio Begović. Poveli smo u 84. minuti susreta. Edin Džeko je fantastično uposlio Hajrovića, a fudbaler Werdera postigao je svoj drugi gol na susretu. Ostalo je do kraja 2:1 za našu reprezentaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije